» de verhuis van onze spullen...

Wat is dit?

In eerste instantie hebben wij niet getwijfeld aan het feit of we een verhuizer gingen aanspreken voor de verscheping van onze meubels en huishoudspullen. We hebben onderandere prijsopgaven gevraagd, verhuizers thuis laten komen schatten. Conclusie: verschrikkelijk duur en bovendien probeerde men ons een 40 voetcontainer aan te smeren. Achteraf bekeken totaal overbodig, onze ganse inboedel ging in een 20 voet container! Met een verhuizer zou het prijskaartje 5500 euro geweest zijn.
Wij kozen voor een transporteur die we 2500 euro hebben betaald. Met een transporteur moet je natuurlijk rekening houden met een hoog 'doe-het-zelf gehalte', met name het inpakken en verpakken van de spullen en het opstellen van een inventaris. Ook voor het laden en lossen zorg je zelf.

In een notendopje hebben wij dus zelf onze spullen verpakt, in dozen gepakt. We hebben alles klaar gemaakt voor verscheping en het zo tijdelijk opgeslagen in België. We hebben zelf gezocht achter een goede transporteur.
Bij aankomst van de goederen hebben we gezorgd voor een Clearance Agent, die was snel gevonden, het is dagelijkse kost hier in Auckland. Die persoon heeft gezorgd voor het vervoer van haven naar eindbestemming, de officiële opening van de container (dat mag je namelijk niet zelf doen, de container is verzegeld), en voor de regeling van de MAF inspectie, hij heeft ons 200 euro gekost.
Het leegmaken van de container hebben we natuurlijk ook zelf gedaan, alhoewel je daar natuurlijk ook een verhuizer voor kan aanspreken hier in Auckland.

8 april

Ondertussen worden er volop regelingen getroffen voor het verschepen van de inboedel.
Onze spullen staan al sinds ons vertrek opgeslagen bij de ouders en broer van Michel. Zij zullen zorgen voor het laden van de container.

Ze gaan een ploeg bij elkaar trommelen om de boel in te laden, en zorgen dat alles netjes vertrekt. Hopen dat het ook zo netjes aankomt, dat hebben ze natuurlijk niet in de hand. Maar pas op...Paul.... dat ene lampje...dat met die oranje glaasjes....en dat zwarte bronzen voetje...dat is mijn favoriete lampje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We willen hem graag al op voorhand bedanken, en de ploeg die de container mee zal volladen uiteraard, niet te vergeten ook de ouders van Michel!! Ze hebben na ons vertrek de post nog doorgestuurd , ze hebben ons op de dag van vertrek voorzien van ons ‘laatste Belgische middagmaal’ en hebben ons naar de luchthaven gebracht. Bovendien hebben ze ook nog onze laatste auto verkocht voor een knalprijs!!! We schamen ons kapot, een welgemeende dankjewel en een standbeeld in een stad naar keuze hoor!!

25 april
Afgelopen zaterdag 23 april, werd er ergens in een dorpje in de Stille Kempen keihard gewerkt!!! Wij willen heel graag deze mensen bedanken voor het laden van de container die deze week aan zijn grote reis zal beginnen! Bovendien hebben ze het ook nog klaargespeeld om de hele inboedel in een 20 voetertje te krijgen!!

Hopelijk kunnen we hen allen ooit een keer van dienst zijn, want we hebben het gevoel dat we hen niet genoeg kunnen bedanken! Ze hebben er hun kostbare vrije tijd in gestopt, zomaar, zonder meer, alsof het vanzelfsprekend is. Wij vinden dat niet vanzelfsprekend, maar heel erg bijzonder!!

We willen graag even stilstaan bij de volgende krachtpatsers met een heel groot gouden hart:

Inge onze eeuwige vriendin, staat altijd klaar als er moet gewerkt worden. Bedankt Inge, je bent een kei!!


Jeroen het eeuwige werkpaard!! Bedankt voor je hulp Jeroen! Kom binnen een paar jaartjes maar eens een lekkere frisse pint drinken hier in Nieuw-Zeeland en vergeet dan uw lief niet mee te brengen!

Den Bart den eeuwige kameraad, bedankt maat!!! Voor u zullen we van die frisse pint maar een frisse bak maken!!


Onze Jef de eeuwige werkmens, zal een vatje genoeg zijn??? bedankt!!!


Ludwig de eeuwige transporteur, zorgde voor het afhalen, het terugbezorgen van de container, het overleg met de zeetransporteur. Alsof het nog niet genoeg zou zijn heeft hij ook nog geholpen met laden.


Onze Paul De leider van de kudde, die we alle verantwoordelijkheid in handen geduwd hadden!!! Een dikke dankjewel! Je bent een krak!


Ons moe en onze va verdienen een grote bos bloemenbedankt voor de hulp, het geduld, de moeite, de koffietafel voor de hele ploeg!! Hopelijk zien we elkaar heel snel!!


17 juni
Op 13 juni is onze langverwachte container aangekomen in de haven van Auckland. De reisduur is nogal meegevallen. Het containerschip was vertrokken op 9 mei in België, en arriveerde hier 35 dagen later. Morgenvroeg wordt de container officieel geopend in het bijzijn van een Clearance Agent, en krijgen we in de namiddag inspectie van MAF (Ministerie van Land- en Bosbouw). Zij willen graag 30 items uit onze container doorsnuffelen om zeker te zijn dat we ons slijk, gras en enge ziektedragende goederen hebben thuisgelaten. Het is natuurlijk vervelend als je er zelf mee wordt geconfronteerd, maar langs de andere kant sta ik volledig achter de voorzichtigheid. Nieuw-Zeeland is een wondermooi land met een unieke natuur die alle respect en voorzichtigheid verdient.

18 juni
Met deze plezante boodschap wist de verhuisploeg ons te verrassen bij het openen van de container. Bedankt mannen!!! SUPER!!!


De Clearance Agent liet ons verstaan dat de goederen uiterst professioneel gestapeld waren, dus weeral een pluim voor de verhuisploeg! Meubels en dozen zijn geen millimeter bewogen, alles in perfecte staat. De zakjes met zout hebben ook zeker hun nut gehad, ze waren kletsnat! We hebben ook de inspectie van MAF overleefd. Nu zijn we officeel verklaard als 'proper volk'. Alles is erdoor geraakt. Wat ze vooral gecontroleerd hebben was kerstversiering, voetbalschoenen, tuinmeubilair, fietsen, parachute, tent, afscheidskadootjes(!?? inderdaad ja, alsof er nog een vers bosje bloemen tussen zou zitten) en gereedschap. Vanmorgen om 9 uur zijn we begonnen met uitladen, en vanmiddag om 14.30 waren we ermee rond. OEF! Eindelijk een bed om in te slapen. Na 7 maanden op een luchtmatraske zal het deugd doen!!!!
Enne...dat hout dat we terug in het hok op zijn plaats moeten leggen...kan dat nog enkele jaartjes wachten, Moe???

en daar stond hij dan:

Michel en ik keken toe terwijl we ons werkvolk commandeerden:


Het einde kwam naderbij...
15 november 2005

Nog even ter afsluiting van ons verhuishoofdstuk...

De periode zonder meubels hebben we overbrugd met tweedehandsspullen, die zijn in Auckland in overvloed te verkrijgen, en vast ook wel elders in Nieuw-Zeeland.
Op 24 september zijn we naar onze definitieve woonplaats verhuisd, en hebben we eindelijk onze spulletjes kunnen uitpakken... en leefden we hopelijk nog heel lang en bijzonder gelukkig.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ons fotoalbum:

Bezoekersaantal

Het weer in Tauranga, NZ

Het weer in Oud-Turnhout


Copyright 2002-2020