» April

Wat is dit?

2 april
Jonas speelde vandaag zijn eerste voetbalwedstrijd!!!
We kunnen het gerust een groot succes noemen!! Hier een overzichtje van het gebeuren:
Eerst en vooral...de opwarming...
Dan werd de taktiek uitgebreid besproken....
Let the games begin!!!Jonas tijdens een rustpauze, hij vindt dat het goed gaat! Hij is weer helemaal de oude voetbalkrak!! Tijdens de rust krijgen de kinderen hier in plaats van water... een appelsien!!!! Tropisch hé!! We wanen ons op de Bahama's.

De uitslag van de wedstrijd: 5-0 voor Jonas zijn ploeg!! Jonas heeft 3 goals op zijn naam gezet, en heeft zich van zijn beste kant laten zien. Tot zijn grote vreugde krijgt hij een troffee....

...en wordt op slag benoemd als...

Speler van de dag!! Wegens "great goal scoring and an exciting first game!!"

Dan komt het addertje...De ouders van het kind dat benoemd wordt, die moeten de volgende wedstrijd de appelsienen voor tijdens de rust meebrengen, en....

...DE TRUITJES WASSEN!!!!!
Echt waar, dat is nu net het mooie en vooral ook typisch aan Nieuw-Zeeland. No worries!! Het kan allemaal.

Het sprookje dat er in Nieuw-Zeeland geen interesse zou zijn in voetbal, dat kunnen we nu vol overtuiging tegenspreken. De club waar Jonas voetbalt, heeft 2000 leden, gelukkig moet ik alleen de truitjes wassen van Jonas zijn ploeg!!
Het is wel zo dat het niveau hier duidelijk lager ligt. Jonas is echt opgevallen tussen zijn ploegmakkers. Ik ben een beetje bang dat ik nog veel truitjes zal moeten wassen, enne...misschien kunnen we een paar appelsienenbomen in de tuin planten??

8 april

Ondertussen worden er volop regelingen getroffen voor het verschepen van de inboedel.
Onze spullen staan al sinds ons vertrek opgeslagen bij de ouders en broer van Michel.
We hebben deze week onze paklijst dus nog eens doorgenomen en zijn tot de conclusie gekomen dat we zo gek zijn als een achterdeur!!!!!!!!! (EUREKA!)

Waarom??? Wel, wie pakt er nu in godsnaam een halve doos lege CD hoesjes in om mee te sleuren naar het andere eind van de wereld??????? Of zo’n stuk of 40 lege kapstokken?????
Wij dus, ikke dus, Bibieke!!!!!

Resultaat is dus een aantal schrappingen van de lijst. Ten eerste, kapstokken zijn er hier genoeg (hèhè), en we hopen zo ook een beetje in plaats van een 40 voeter, een 20 voeter te kunnen volproppen, dat scheelt zo maar even 2500 euro’s, de moeite dus. Het volproppen wordt overgelaten aan de broer van Michel, onze eigenste Nonkel Paul. Hij gaat een ploeg bij elkaar trommelen om de boel in te laden, en zorgen dat alles netjes vertrekt. Hopen dat het ook zo netjes aankomt, dat heeft hij natuurlijk niet in de hand. Maar pas op...Paul.... dat ene lampje...dat met die oranje glaasjes....en dat zwarte bronzen voetje...dat is mijn favoriete lampje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We willen hem graag al op voorhand bedanken, en de ploeg die de container mee zal volladen uiteraard, niet te vergeten ook de ouders van Michel!! Ze hebben na ons vertrek de post nog doorgestuurd , ze hebben ons op de dag van vertrek voorzien van ons ‘laatste Belgische middagmaal’ en hebben ons naar de luchthaven gebracht. Bovendien hebben ze ook nog onze laatste auto verkocht voor een knalprijs!!! We schamen ons kapot, een welgemeende dankjewel en een standbeeld in een stad naar keuze hoor!!

Verder verloopt nog steeds alles van datzelfde gladde leien dakje! De kinderen hadden vandaag hun eerste rapport bij, “ Portfolio” noemt men dat hier.
Jonas (9 jaar sinds januari) heeft op 2 maandjes tijd (!!!) een spellingsniveau van een Engelstalig kind van 8,5. Wat een prestatie!!! Hij kreeg dus maar een half pakske slaag vandaag! Verder krijgen de kinderen geen punten, ze krijgen eerder commentaar op de belangrijkste werkjes die ze mee naar huis brengen, en de doelstellingen voor de rest van het schooljaar.

Brent heeft minder moeite met Engels dan met Nederlands, hij verwart enkel nog wat klanken (‘e’ klinkt voor hem als een ‘i’ natuurlijk, dus die verwart hij wel eens) , is ook nog heel erg bezig met het verstaan van het taaltje, en schrijft al vlotjes een aantal basiswoorden.
Hij heeft ondertussen ook al een liefje!! Tori heet ze, ze lijkt op Pocahontas. Ze zijn stapelverliefd!! Zij vergeet met opzet haar zwemgerief zodat ze bij Brent in de klas kan blijven tijdens het zwemuurtje! Gelukkig is daar dan het wakende oog van mama bij!! Ik heb de indruk dat ze daar niet echt blij mee zijn, hmmm, ik vraag me af waarom.

Brent is ook al vertrokken met het Kiwi accent!!!! Hij zegt vlotjes ‘No’ op zijn Kiwi’s!!! (klinkt als ‘neuj’) Niet slecht voor een niet-sprekend kind hé! Hij vindt het zelf een giller!!
Hij is goed op weg met de Engelse gebarentaal, een aantal gebaren zijn al flink ingeburgerd, hij wil ze zelfs liever horen in het Engels, dan is hij pas zeker of we het wel goed hebben verstaan.

15 april

Deze week hebben we voor het eerst een `herfstprikje` gekregen. De nachten worden nu gevoelig kouder. Toch hebben we eigenlijk eerder een lentegevoel, want overdag is het nog steeds heerlijk, meestal net zo`n 20 graden, net fris genoeg om zo heerlijk van de zon te kunnen genieten.
We dragen nog steeds onze zomerkleren, terwijl het in vergelijking met Belgie nu toch al half oktober zou zijn!! Tot nu toe hebben we dan ook niet mogen klagen, de zon lijkt hier onverwoestbaar. Ik ben er nochtans van overtuigd dat de herfst en winter vast wel zal komen...wordt ongetwijfeld vervolgd...

De appels zijn hier nu verser dan ooit, ze worden op dit moment geplukt, dus binnenkort waarschijnlijk lekkere Nieuw-Zeelandse appels in de Belgische winkels! Er wordt ook al wat kiwifruit geplukt, maar daar is het eigenlijk nog iets te vroeg voor, ze zijn nog niet rijp genoeg.

Vandaag hadden Jonas en Brent de laatste schooldag van de
eerste Term. Nu hebben ze 2 weken vakantie. Een schooljaar is verdeeld in 4 Terms, die elk ongeveer 2 maanden duren. Tussen elke Term hebben ze 2 weken vakantie. Met Pasen was er hier dus geen vakantie, ze hebben toen een verlengd weekend gehad.

In tegenstelling tot in Belgie, zijn ze nu niet blij dat het vakantie is. Als een speer gaan ze elke morgen met zijn tweetjes veel te vroeg naar school!

Brent heeft gisteren zijn laatste zwemles gehad, zich weeral te pletter geamuseerd, en zich dus ingeschreven voor de volgende lessenreeks na de vakantie!!

Onze jongens lijken te groeien als kool. Ter voorbereiding van de herfst die toch zal komen, hebben we deze week de truien nog eens gepast die ik mee had gebracht in de bagage. De helft ervan is verloren ruimte geweest in de koffers, want hun mouwtjes kwamen ocharme nog maar tot aan de ellebogen en de pijpen van de lange broeken tot aan de knietjes!!
Spijtig kan ik jullie niet trakteren op een foto ervan, ze vonden het echt te onnozel om op de website te plaatsen!!
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ons fotoalbum:

Bezoekersaantal

Het weer in Tauranga, NZ

Het weer in Oud-Turnhout


Copyright 2002-2020