» maart

Wat is dit?

5 maart
Allereerst een foto van Brent op de speelplaats met 3 klasgenootjes, dolle pret.

Van links naar rechts: Zang Vie uit China, Paloma en Seletute (tweelingzusjes) uit nabijgelegen eiland Samoa, en natuurlijk Brent uit België

Ondertussen zitten we nog te wachten op de uitslag van de Immigratiedienst. We hebben deze week wel een beetje nieuws kunnen ontfrutselen van onze immigratieofficier. Stiekem kijken we soms al naar die fles champagne die staat te gillen en te knipogen, maar we blijven nog steeds voorzichtig.
Het nieuws dat we kregen was dat Brent zijn medisch dossier afgehandeld is, en dat de dokter van de immigratiedienst groen licht heeft gegeven!!! Onze aanvraag gaat nu nog door een laatste standaard controle door een derde persoon, waarna we de "approval in principle" zullen ontvangen (met andere woorden een goedkeuring), daarna rest ons enkel nog het binnenbrengen van onze paspoorten voor de stempel van ons leven, en dan..... tsja, dan zal ik de naam van de website moeten veranderen.... iemand een leuk idee???

Er lijkt maar geen einde te komen aan de zomer hier, het is elke dag nog stralend weer, soms eens een zeldzame bui die als een hazenwind voorbij komt gespurt, en verdwenen is voor je er erg in hebt. We hebben echt een mooie zomer gehad, hoewel december volgens de kiwi's een slechte maand was, hebben wij echt een zomer gehad waar we in België alleen maar van kunnen dromen. In vergelijking met België zou het nu hier september zijn, de herfst zit er dus aan te komen, benieuwd wat die zal brengen.

Vandaag merken we er nog lekker niks van, ik kon stiekem nog een mooi foto'tje maken van onze eigen sexy tuinman (Ahum, Michel dus!) die zich op alle mogelijke manieren beschermt tegen de zon!

7 maart
Als "zondaguitstapje" gingen we met de ferry van Auckland...

...naar Waiheke Island, 19 kilometertjes verderop...

...zonder commentaar...zalig!!!

12 maart
Nog steeds geen nieuws van de Immigratiedienst, dus gingen we vandaag genieten we van een lekker fris pintje op een baal stro. We bezochten de landbouwshow van Kumeu, zo'n 20 km. van Auckland. In plaats van stoelen, hadden ze er balen stro neergelegd om op te zitten! No worries mate!!


16 maart, een mijlpaal in onze geschiedenis!!
Onze Permanente verblijfsvergunning is goedgekeurd. We weten met onszelf geen blijf...wat een ongelooflijk gevoel!!!!!!!!!!!!!

19 maart
Ondertussen hebben we onze tijd genomen om te wennen aan het idee dat we nu volwaardige Kiwi’s zijn! 3 dagen lang hebben we met onze mond nog wijd open gestaan. We hebben het gevoel dat we de wereld veroverd hebben!!

Voor ons vertrek uit België hebben we een jaar lang gezocht achter een antwoord op de vraag of we met een kind met een handicap wel welkom waren en toegelaten zouden worden. Volgens Belgische normen heeft Brent immers een invaliditeit van meer dan 80 %. We kunnen achteraf bekeken niet zeggen dat het makkelijk was, we hebben vaak met een ei gezeten, en hebben nooit echt durven nadenken over onze toekomst in Nieuw-Zeeland, omdat we nog niet zeker waren of we die wel zouden krijgen. Na 1 jaar en nog wat maanden krijgen we eindelijk een antwoord op onze blijkbaar hele moeilijke vraag. we hebben die felbegeerde Permanente verblijfsvergunning gekregen!

Met de permanente verblijfsvergunning op zak ziet het er natuurlijk opeens heel anders en ontzettend rooskleurig uit. We zijn al volop bezig met ‘vergaderen’ over onze volgende stappen en het doel dat we beiden voor ogen hebben.

22 maart
Jonas heeft vandaag zijn tweede training achter de rug. Hij vindt het geweldig om weer op het veld te staan!

In het verlengde Paasweekend gaan we de Waikato Regio ontdekken.
We gaan er zeker een plezierreisje van maken, maar kijken er ook even rond of we er onze draai zouden kunnen vinden. De Waikato regio staat nogal bekend om zijn landbouw/melkveebedrijven, dus Michel zal er zich alvast als een vis in het water voelen!

28 maart
Wat kan een ‘verlengd’ weekend toch kort zijn!! We hebben er in ieder geval een vrolijk Pasen van gemaakt. Het Waikato district is ons enorm bevallen. We hebben zelfs dorpjes gezien die niet eens op de wegenkaart te vinden zijn!! Leuk om te ontdekken, maar iets te afgelegen om er te wonen, vinden wij!! We zijn door plaatsjes gereden waar de film “The Lord of the Rings” is opgenomen, dus je kan je voorstellen hoe adembenemend het soms kan zijn. In het dorpje waar wij verbleven zijn er binnen een straal van 25 kilometer meer koeien dan waar ook ter wereld binnen dezelfde radius.

We hebben ook wat rondgekeken wat huizen- en grondenprijzen betreft. Een voorbeeldje uit het lokale makelaarsblaadje: Een mooi huis met 4 slaapkamers, 2 badkamers, zonnedek, buitenzwembad, carport en dubbele garage op 6200 m² heeft een prijskaartje van 170.000 Euro, een ‘lifestyle block’ noemen ze dat hier.

Elke dag hebben we tijdens de verkenningstocht ook typische toeristische uitstapjes gedaan, hierna volgen enkele foto’s ervan, ik heb er ook nog enkele bijgevoegd aan het fotoalbum.

We gingen ons uitleven op het strand van Tauranga:


Voilà, de grootste gelukshond van de wereld op het strand van Tauranga:


Et voila, het grootste gelukskoppel van de wereld op het strand van Tauranga:


Jonas de cowboy in de damp van een kokend meer in Rotorua (het kookt echt!!!):


Tuurlijk moesten ze in Rotorua op de foto met de Maori’s!!!Verder bezochten we ook nog de gloeiwormgrotten van Waitomo, in de grot mochten we helaas geen foto’s maken.

Gelukkig is de Paashaas zo vriendelijk geweest om te wachten tot we thuis waren met zijn Paaseitjes. Bij deze willen we hem bedanken voor de grote lading eieren die hij ons bezorgde!!

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ons fotoalbum:

Bezoekersaantal

Het weer in Tauranga, NZ

Het weer in Oud-Turnhout


Copyright 2002-2020