» december 04

Wat is dit?

9 december
Eerst en vooral wil ik melden dat ik wat foto's heb toegevoegd aan het fotoalbum. Dat wil dus zeggen dat we thuis internet hebben sinds vandaag. Nooit gedacht dat een mens zo afhankelijk zou kunnen zijn, we voelden ons een beetje machteloos en verloren. Dat probleem is dus vanaf vandaag van de baan. Er was nu nog alleen het gevecht om de computer.... ik was gewonnen!!! Met Michel is verder alles goed, na de nodige verzorging, ahum.

Serieus nu, de dag was vandaag niet echt glansrijk begonnen. We kregen namelijk ons hele pakket van de aanvraag van de werkvergunning teruggestuurd. Oei, dachten wij, zou die dokter dan toch onze platvoeten ontdekt hebben. Nee dus, oef, ze hadden nog enkele papieren nodig van de werkgever van Michel. Eigenlijk dus drukte om niks, maar het nadeel is dus wel dat we nu de aanvraag weer opnieuw moeten indienen, en dat het allemaal langer zal duren dan verwacht. De werkgever vindt het gelukkig niet erg om te wachten en staat steeds onmiddellijk klaar om te helpen met de papieren die we nodig hebben. Zolang hebben we wel wat vrije tijd natuurlijk, maar hebben we ook een beetje het gevoel dat we in een wachtkamer zitten te wachten. Dat wordt dus in het beste geval nog minstens een dikke week wachten voor dit in orde zal zijn.

We hebben ondertussen de dichtstbijzijnde school bezocht. Jeetje wat hebben die scholen hier veel plaats. Ze hadden er 3 speelplaatsen, hele grote klassen, een voetbal/rugbyveld, een buitenzwembad, echt ruimte te over. Er heerste een heel ontspannen sfeer. De kinderen zitten in de klas op blote voeten, en zitten niet in rijen, maar in groepjes. Er was een leerling die wat vroeger klaar was met zijn taak, die mocht als beloning een duikje gaan nemen in het zwembad. De directrice zei ook dat de kinderen dus elke dag hun zwemgerei moeten meebrengen naar school. Voor Brent hebben we wel een ideale formule ontdekt. We vreesden een beetje dat Brent zich in deze ontspannen klassfeer niet voldoende zou kunnen concentreren, en dat hij een beetje zou verdrinken in de groep. Er bestaat hier een systeem van "sattelietklassen". Voor de kenners: je kan dat vergelijken met GON-onderwijs, maar dan wel full-time.Dat gaat dus uit van een school voor Bijzonder Onderwijs, maar zij hebben verspreid in "gewone scholen" klassen die extra hulp, ondersteuning en oefening nodig hebben, sattelietklassen genoemd. We gaan er ons nog verder over informeren, maar dit best in januari, want de scholen zijn nu heel druk bezig met het einde van het schooljaar, opruimen, uitstapjes,... Jonas en Brent waren alvast heel enthousiast over de school die ze zagen. Jonas vond het voetbalveld heel leuk, en Brent was gek van het zwembad. Hierover later dus nog meer nieuws.
Brent integreert zich hier als een speer!!Gisteren speelde hij Spiderman met een Maori-kindje, en hij wil absoluut in de zwemclub hier in de buurt. Spijtig voor Jonas dat het voetbalseizoen hier dus ten einde is, hij moet nog een maandje wachten op de aftrap.

11 december

Je kan er op dit ogenblik nog onmogelijk naast kijken. Over Sinterklaas en zijn Pieten hebben we hier geen haan horen kraaien, maar de Kerstman is hier heel erg aanwezig, je merkt dat Kerstmis hier in Nieuw-Zeeland heel erg belangrijk gevonden wordt door mensen. In plaats van "tot ziens", zeggen de mensen hier sinds ongeveer een week "merry Christmas!!".
We kwamen dan ook onvermijdelijk de enige échte Kerstman tegen in een shoppingcenter, en onze 2 brave jongetjes mochten mee op de foto (een groter exemplaar kan je zien in het fotoalbum).

Aan die intense Kerstsfeer moeten we duidelijk nog even wennen. Wij waren persoonlijk niet echt van die Kerstvierders in België, dus dat wordt aanpassen geblazen. De kerstboom zit op dit moment nog stevig ingepakt in België, dus er zit niks anders op dan een slinger te halen, en die in de mandarijnenboom te hangen!! Kerstballen hebben we dan alvast niet nodig!

Vandaag zijn we naar het strand aan de westkust geweest. Een merkwaardig gegeven is dat het merendeel van deze stranden zwart zijn! Ja echt, het komt omdat Nieuw-Zeeland vulkanisch is. Het is geen zwart zand zoals in België, je wordt er helemaal niet vies van. Het blijft even aan je vingers of kleding plakken, maar als het opdroogt valt het er gewoon weer af. Ik vind het lang niet zo mooi als een wit strand, maar het is wel heel speciaal.

Een foto van zo'n zwart strand vind je onder het menu-item "LINKS" van deze website, klik de laatste link aan, daar vind je foto's van de Auckland westkust. Je vind er onderandere Muriwai beach (deze hebben wij vandaag bezocht) en Piha beach. Deze stranden worden vooral bezocht door surfers, omdat de golven er opmerkelijk hoog zijn.17 december

Groot nieuws vandaag, Michel heeft zijn werkvergunning kunnen bemachtigen!!! Hij zal begin januari starten met zijn nieuwe job. De rest van ons moet nog even geduld hebben. De immigratiedienst heeft Michel zijn permit eerder uitgegeven omdat er een werkgever ongeduldig zat te wachten op de komst van de nieuwe aanwinst. Voorlopig is Michel dus de enige "werkmens" en hangt de rest van het gezin nog even de toerist uit!!

Et voilà, ziehier Michel tijdens zijn eerste werkdag:
En natuurlijk zal de rest van het gezin volle bak voor hem supporteren!!
26 december


Vandaag is het Boxing day (zo noemen ze hier 2de Kerstdag). Overal in de winkels kan je nu koopjes vinden aan de laagste prijzen. Blijkbaar heeft men hier niet zoveel aandacht voor Nieuwjaar. Alles wat nog in de winkels ligt mag de deur uit!
Wij hebben Kerst gevierd samen met neef Rob en vrouw Annemie. Zij hadden een vakantiehuis gehuurd aan de kust. Daar zijn we blijven overnachten. Met Kerstavond hebben we een lekkere barbeque gehouden. De volgende morgen was natuurlijk de kerstman langsgeweest!
Op Kerstdag was het lekker weer, we hebben de hele namiddag geluierd op het strand. Jonas en Brent hebben gezwommen met het bodyboard en zandkastelen gemaakt met hun kersverse neefjes. De foto's zijn toegevoegd aan het fotoalbum.
Het is de wereld op zijn kop voor een Europeaan, die normaal op Kerstdag ligt te luieren voor de kachel!!
Als ik mag kiezen tussen Kerst voor de kachel of Kerst op het strand, tsja, dan kies ik toch voor het strand!!

28 december

Soms wanen we ons echt in het Aards Paradijs! Vandaag zijn we gaan vissen op Muriwai beach. Joekels van vissen heeft Michel gevangen, Kahawai genaamd. Jonas en Michel hebben samengewerkt. Jonas vangt eerst het aas (visjes van ongeveer een 15 centimeter lang), die visjes doet Michel aan zijn haak, en daar vangt hij dan weer de joekels mee! Jonas heeft nu ervaren dat een vis waar je zelf voor gewerkt hebt, veel lekkerder smaakt dan een vis die je koopt in de winkel! Hij vond het geweldig. Brent heeft niet echt meegevist, maar hij was wel een dankbare toeschouwer.
We hebben de kersverse vangst deze avond lekker gebakken in de pan. Onmisbaar is dan ook natuurlijk een verse citroen, die Jonas geplukt had van de citroenenboom. Hij had er de grootste uitgekozen!
Muriwai beach is een zwart strand. Het is bijna niet te doen om op een warme dag als vandaag met blote voeten over het zwarte zand te lopen, het is gloeiend heet.
De sfeer op het strand is geweldig! Muriwai is een heel actief strand, de hele dag is er wel wat te zien of te beleven. Er wordt volle bak rondgereden met jeeps, quads, motoren, paarden,… Zo van ploeg maar om, maakt niks uit! Mensen zijn er aan het surfen, vissen, kunstvliegeren, jetskieën, waterskieën, noem maar op.

Het was in ieder geval weer zo één van die dagen, die je heel voorzichtig moet inkaderen. Ze zijn onvergetelijk, geweldig mooi en kostbaar!!
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ons fotoalbum:

Bezoekersaantal

Het weer in Tauranga, NZ

Het weer in Oud-Turnhout


Copyright 2002-2020