» laatste nieuws

Wat is dit?(bijgewerkt op 5 Maart 2017) :5 Maart 2017
Wablieft zeg? We zijn ondertussen al 13 jaar in Nieuw-Zeeland!! We kunnen ons het leven in Belgie niet meer voorstellen, we zijn Kiwi's in hart en nieren! Het volgende filmpje is ondertussen ook al 3 jaar oud, dit had ik gemaakt voor de familie tijdens ons bezoekje terug aan Belgie. Het was een heel leuk bezoekje, perfecte timing, net voor Jonas aan de Universiteit is begonnen. Heel erg leuk om iedereen terug te zien (iedereen ineens 10 jaar ouder, haha!) maar wat waren we ook wel blij om de Nieuw-Zeelandse grond weer terug te kussen!

De kinderen zijn nu in 2017 ondertussen jong-volwassenen van 20 en 21 jaar. Eentje studeert nu zijn laatste jaar aan de universiteit en de andere heeft het heel druk met allerlei dingen uit te proberen en denkt nog wat na over de volgende stap.

Een overzichtje van onze eerste 10 jaren in NZ:

NZ South Island 2011
Weeral een avontuur rijker! We hadden 400 foto's gemaakt, teveel gedaan, teveel beleefd en't was moeilijk kiezen dus bij deze een waarschuwing, het volgende filmpje is 7 minuten lang!7 February 2011
Deze zomer hebben we 3 weken lang Australie onveilig gemaakt. Een paar beelden van onze toffe reis:October 2010


February 2010
Weinig woorden maar met veel foto's ons verslagje van onze laatste reis naar het Zuideiland!


8 Maart 2008
Na lange tijd kwam ikzelf nog eens even kijken op onze website, ik zie dat het toch al bijna 1,5 jaar geleden
is sinds mijn laatste update en het bezoekerstellertje gaat er toch nog langzaam maar zeker op vooruit!
Daarom bij deze dus nog eens een kort berichtje om te laten weten dat we nog leven en nog steeds met volle teugen van dit fantastische land genieten. Belgie is ver weg, en voor ons voelt dat nu echt als een 'vreemd land' aan. We hebben geen idee meer wat alles kost, hoe koud of hoe warm het er kon zijn, waar Goedele Liekens zich mee bezig houdt, met welke auto's de mensen rijden, hoe lang de files zijn, hoe dik de smog is of hoe de mensen er gekleed zijn. We moeten wel eerlijk toegeven dat we daar niet eens benieuwd naar zijn.
Het verbaast me echt dat je na 3,5 jaar je 'thuisland' zo kunt ontgroeien! Ons nieuwe thuisland en de mensen hier hebben het voor ons ook wel ontzettend makkelijk gemaakt moet ik zeggen, leve de Kiwi's, wat een volkje!
Dit jaar nog gaan we heel waarschijnlijk onze New Zealand Citizenship aanvragen, dan kunnen we de 'Wannabee' echt gaan schrappen!
Zo zie je maar, het leven is voor de durvers, when you let go of the wheel you might end up where you belong!

Groeten van ons allen!


10 November 2006
Het is zover, een dag als een ander voor de meeste mensen maar het blijft een historische dag voor ons. Vandaag is het twee jaar geleden dat we uit het vliegtuig zijn gestapt, als vier groentjes stonden we aan de uitgang van Auckland Airport, de eerste rit in het centrum van de stad aan de linkerkant van de weg, die vergeten we nooit meer!!
De uitspraak “ Het lijkt alsof het gisteren was” die gaat hier echt niet op. Het lijkt echt alsof het een eeuwigheid geleden is, en we kunnen ons het Belgische leventje nog moeilijk voorstellen, er is vast al een hoop veranderd en gebeurd waar wij niks van afweten.
Waarschijnlijk lijkt het allemaal een eeuwigheid geleden omdat er in die twee jaar zoveel gebeurd en veranderd is. Na twee jaar moeten we ook besluiten dat er inderdaad “geen weg terug” is. Om een of andere omstandigheid terug moeten keren, dat zou een regelrechte ramp zijn. Hoewel een mens van elke omstandigheid het beste moet maken, zouden we er kapot van zijn als we terug naar Belgie zouden moeten. De meeste dingen die je mist in het begin, die zijn ondertussen ofwel al lang vergeten, gevonden, vervangen door iets anders, ofwel zijn ze opgestuurd of meegebracht vanuit Belgie (dweilen en wafelijzers bijvoorbeeld!).

Ons bezoekerstellertje is ondertussen al met gemak de 38.000 gepasseerd hoewel ik de website niet meer zo onderhouden heb als vroeger. Ik vermoed dat er nu andere en recentere emigranten met websites beschikbaar zijn om het leven spannend te houden! Ze worden hierbij uitgenodigd om hun link aan mij door te geven zodat ik deze op onze website kan plaatsen. Eventuele geinteresseerden kunnen dan lustig verder lezen!

Dit lijkt het me een goed moment om ons verhaal hier af te sluiten en iedereen die met interesse meegeleefd en gelezen heeft een “spannend avontuur”, een “goede reis” of toch minstens “mooie dromen” toe te wensen, de wind vanachter en vooral vele groetjes van de WannabeeKiwi’s!!!

AMEN


7 augustus 2006
Net zoals een echte Belg dat doet zal ik eerst maar beginnen ‘klagen’ over het weer.
Klagen is natuurlijk veel gezegd, want we hebben hier helemaal niet te klagen. Onze dagen zijn weeral terug langer aan’t worden, binnen 3 weekjes begint de lente alweer. Al bij al is het in juni 3 weken lang winter geweest, het was toen ’s nachts altijd zo rond het vriespunt, overdag was het dan zo’n 10 graden. Een aantal dagen deze winter heeft het dan ook nog veel geregend, maar voor de rest was’t eigenlijk mooi lenteweer.
Je kunt dat eigenlijk aan geen mens uitgelegd krijgen wat mooi weer kan doen met een mensenleven!

Mijn nieuwe job is ondertussen al niet nieuw meer, ik heb al 2 maanden achter de rug. Ik vind het echt een fantastische job, doe het met alle plezier, heb de allertofste collega’s en heb vakantie samen met de kinderen. Wat moet een mama nog meer hebben?

We moeten dringend Jonas zijn Nederlands wat oppoetsen, hij krijgt het soms nog maar amper gezegd in het Nederlands, terwijl we thuis nog altijd Nederlands praten hoor. Vaak kan hij echt niet uit zijn woorden komen en moet ik hem vragen om het toch maar in het Engels te zeggen, dat gaat veel vlotter. Ik heb de indruk dat Jonas zijn Nederlandse vocabulaire niet aangevuld wordt naarmate hij ouder wordt, nieuwe woorden die hij bijleert nu, kent hij enkel in Engels. Als hij Nederlands praat, vertaalt hij dat uit het Engels. Dat geeft als resultaat uitspraken als :
“ Die jongen viel over” (The boy fell over),
in plaats van “mag ik bij Steven gaan spelen”, zegt hij “mag ik naar Steven zijn huis gaan?” (Can I go to Steven’s house?)
of in plaats van “die man woont daar” zegt hij “ die man leeft daar” (that man lives there) Gelukkig krijgt hij van moeke lief stripverhalen van Jommeke toegestuurd, zodat hij toch zijn Nederlands nog wat kan oefenen!

Na 10 maanden in ons nieuwe huis/dorp hebben we weer een lange lijst vrienden en kennissen waar we nooit nog afscheid van willen nemen. We voelen ons hier echt thuis, dat komt soms door de meest onnozele dingen, door de brede kring mensen die je leert kennen, het radiostation waar je elke morgen naar luistert terwijl je naar het werk rijdt, je groententuintje, je mijlenver uitzicht als je aan de ontbijttafel zit, de toffe collega’s, het kalf van de buurman die weer uit zijn wei ontsnapt is, de buurman die vervolgens als een gek rond zijn huis loopt om zijn kalf te vangen, een vrij namiddagje koffietjes drinken in het koffiehuis met de buurvrouwen en noem maar op.
Alleen het “samen liedjes zingen” ontbreekt er nog aan, eenmaal we dat onder de knie hebben, noemen we ons voortaan de familie Von Trapp.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ons fotoalbum:

Bezoekersaantal

Het weer in Tauranga, NZ

Het weer in Oud-Turnhout


Copyright 2002-2020