» voor vertrek DEEL 1

Wat is dit?

Augustus 04
Eindelijk, huis verkocht!!! Na 8 maanden komt er een koppel uit de hemel vallen (bij wijze van spreken natuurlijk!) en ze kopen het huis. We stonden er na al die maanden niet eens meer bij stil dat het wel een keer zou kunnen gebeuren.
Bij deze willen we Bas en Trix feliciteren met hun aankoop, en ook bedanken, ze zorgden voor een plotse ommekeer in ons leven!
We wensen hen nog veel succes met de verbouwingswerken, en nog heel veel mooie momenten in de nieuwe woning!!!

september 04
De maand september is alweer verleden tijd. Het was een drukke maand,maar we zijn tevreden met wat we tot hiertoe hebben bereikt:

-Eerst het vastleggen van onze vertrekdatum. Dit was best moeilijk, alleen al omdat vele dingen op elkaar moeten afgestemd worden. Je kan het een "kip of het ei-situatie" noemen. Uiteindelijk hebben we een termijn van 2 maanden gerekend om alles te regelen. Op 8 november vertrekken we!!

-Toen we dat wisten hebben we een boeking gedaan bij de quarantaine voor Cartouche, want voor we een importpermit voor haar konden aanvragen, moesten we eerst een bevestiging krijgen van de boeking bij de quarantaine. Verder volgen er nog een heleboel inentingen en onderzoekjes voor haar in de laatste 30 dagen voor vertrek. Niet te vergeten hebben we 10 maanden geleden al een rabiëstest laten uitvoeren door een erkend labo, en haar laten chippen.
Het is niet echt een lachertje voor het arm beest, maar voor ons was de beslissing niet moeilijk. Cartouche achterlaten vonden wij nog veel erger.
Ondertussen hebben we ook de petshipper geboekt. DTC in Schiphol leek ons het beste. Toen ik er langs ging voor een transportkennel te halen, leken ze mij best aardig, ook voor Cartouche. Ze kreeg onmiddellijk een bakje water. Jonas en Brent hebben haar transportbox ondertussen gedoopt: "Villa Cartouche Cabrio". Waarom Cabrio? Wel, we hebben de bovenkant van de box eraf gehaald, anders wil ze er niet in...dat belooft!!

-Vertaling van documenten voor de Qualifications Assessment nam ook een tweetal weken in beslag. (zij moeten je opleiding erkennen, en proberen te vergelijken met welke Nieuw-Zeelandse opleiding de jouwe overeenstemt) Diploma's en rapporten, omschrijvingen van werkervaring hebben we laten vertalen door een beëdigd vertaler, en laten legaliseren door de rechtbank, en hebben we ze opgestuurd voor de assessment per Taxipost. NZQA is er op dit moment mee bezig.

-Verhuismaterialen hebben we ondertussen ook gevonden. Toch belangrijk om alle dozen in hetzelfde formaat te hebben, dat is makkelijker om te stapelen. Onze spullen blijven voorlopig nog wel in België opgeslagen, we hopen ze snel terug te zien!!

-Offertes van verhuizers waren echt te gek. Wij vonden 5000 euro nogal extreem. Wij vonden het ook nogal vervelend dat we met een verhuizer onze eigen spullen niet mochten inpakken. We hebben nu een transporteur in zicht, die de container kan verschepen voor 2000 euro. We moeten dan natuurlijk wel zelf alles inpakken, maar dat hoort er volgens ons gewoon bij.

-Alles wat we niet meer gebruikten of niet mee kunnen nemen hebben we al verkocht, of dat is op dit moment nog te koop. De auto's verkopen is natuurlijk het moeilijkst, want die kunnen we best nog wel een tijdje gebruiken, verwend als we zijn!!!

-Onze eerste week verblijf in Auckland hebben we ook al geboekt in een motel, met 2 slaapkamers en een kitchenette.We zitten er maar 2 straatjes verder dan de quarantaine. De eerste 30 dagen blijven we zeker in Auckland, zodat we Cartouche op tijd kunnen bezoeken. Tijdens die week kijken we verder voor een verblijfplaats. Keuze is er immers genoeg in Auckland, en zo kunnen we toch eerst wat rondkijken.

-Michel heeft ook al twee telefonische jobinterviews achter de rug. Hij heeft met beide bedrijven een afspraak bij onze aankomst in Auckland. We lopen nog niet hard van stapel, maar slecht ziet het er niet uit. Hij heeft hen met al die jaren werkervaring toch behoorlijk kunnen overtuigen. We zijn benieuwd. Ondertussen gaat hij natuurlijk gewoon door met solliciteren.

-Eigenlijk heeft het niks met september te maken, maar ik zet het toch even hier: wat hebben we al eerder gedaan? Heel veel forums bezocht, gesurfd op het internet voor het verzamelen van informatie, bij deze "leve het internet"! Ik zou echt niet weten waar we zonder internet zouden gestaan hebben.
Zoals ik al zei heeft Cartouche in januari een Rabiës test gehad.
We hebben ook een IELTS test gedaan in de Universiteit van Gent in maart, deze uitslag blijft 2 jaar geldig.
We hebben een EOI ingevuld, een soort van aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning. Op 1 september werd onze EOI geselecteerd voor verdere verificatie. We zijn dan nog niet zeker van de verblijfsvergunning, maar het is alvast een stap in de goede richting.
We zijn natuurlijk ook druk bezig geweest met de verkoop van het huis want die liep iets minder vlot dan verwacht. Ook overbodige spullen hadden we alvast van de hand gedaan, via advertenties en rommelmarkt.

-Alle regelingen voor het afscheidsfeest,dat zal voor oktober zijn!

Dat was zo'n beetje onze maand in een notendopje. Niet te vergeten dat het leven ook nog gewoon zijn normale gangetje gaat. Michel gaat werken en voetballen, Lesly doet de was en de plas, gaat naar de gitaarles (Mag ik hierbij ook even de groetjes doen aan Dirk, Jan, Koen, Dirk, Paul en Karin !!!!!) , Jonas gaat naar school en naar de voetbal, Brent gaat naar school. Kortom, life goes on and on and on and on .....

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ons fotoalbum:

Bezoekersaantal

Het weer in Tauranga, NZ

Het weer in Oud-Turnhout


Copyright 2002-2020