» april/mei 05

Wat is dit?

20 april
Dit weekend trekken we weer op veldonderzoek. Het is volgende maandag een feestdag, dus heeft Michel nog eens een extra dagje vrij genomen op vrijdag, zo kunnen we er een heel lang weekend van maken.
Waar gaan we naartoe? We gaan naar de Bay of Plenty, de fruitstreek waar een uiterst aangenaam klimaat heerst. Weinig regen, veel zon, aangename temperaturen.
Ons motel bevindt zich op het mooiste strand van de Bay of Plenty, dus over het uitzicht zullen we al zeker niet te klagen hebben.
Net zoals onze trip naar het Waikato District, bekijken we de Bay of Plenty als potentiële toekomstige vestigingsplaats. Zullen we er ooit onze tent gaan opstellen? Wie weet??
We volgens ons hart en ons gevoel. Bovendien moeten we er ook nog rekening mee houden of er interessant werk te vinden is, dus toch…tot op heden volgen we ook nog steeds ons verstand!!

Vandaag kregen we onze paspoorten terug met de Permanent Residency in. We wisten natuurlijk al van 16 maart dat we die gingen krijgen, alleen de harde bewijzen in onze paspoorten hadden we nog niet ontvangen. Dit maakt van vandaag toch weer een keerpunt in ons leven. Ik heb zin om het uit te scheuren en het voor altijd op mijn voorhoofd te plakken!!
“Indefinite” staat erop, voor altijd dus!!! Samen met Jonas en Brent ben ik de paspoorten gaan afhalen vandaag. We hebben gezellig op het terras van de Immigratiedienst cappuccino en fanta gedronken op de goede afloop, lekker in het zonnetje, met de Skytower op de voorgrond. We hebben er nog een halve gek zien afspringen!! Gelukkig had hij een elastiekje aan zijn voeten!

Bij deze gaan we ook onze website een beetje afbouwen, niet tot nul natuurlijk, maar we hebben nu onze missie volbracht. Een tijdje hebben we eraan gedacht om een nieuwe website op te starten, (met een andere naam natuurlijk, want “wannabee” is ietwat voorbijgestreefd nu!!) maar we kunnen onmogelijk ons leven in detail blijven publiceren op het net, hoe mooi het ook is!! We proberen te vermijden dat op een zekere dag Paul Jambers hier voor de deur zal staan met zijn cameraploeg, stel je voor!! De updates zullen iets minder talrijk worden, en gewoon telkens vervangen worden in plaats van bewaard onder de desbetreffende maand, maar verder geen paniek. We zien jullie nog altijd even graag!!!!!!


27 april
Na een weekendje Bay of Plenty zijn we weer in Auckland. We hebben niet alleen maar de toerist uitgehangen, de Bay staat na een 'intensief onderzoek' bovenaan ons favorietenlijstje!! Bijgevoegd wat foto's. Jonas heeft gezorgd voor een verslag:


We waren naar de watervallen in Kawerau geweest, de rivier was heel proper, je kon tot op de grond kijken. We hebben er zelfs van gedronken!!
Toen we op weg waren naar de waterval moesten we door een heel erg groot bos, als dat ooit in brand zou staan, zou het volgens mij nooit meer stoppen met branden. Opeens zaten we bijna in Rotorua zonder dat we het zelf wisten.

Onderweg in het bos lag er een kangoeroe dood naast de weg, daar zat een arend van zijn staart te snoepen. We zagen er een hele grote waterval zoals in Afrika. Helemaal boven op de grote rots van de waterval verdween de rivier in de grond, dat is een ondergrondse rivier. Dat was heel gek want we zagen het gat niet. Dat zou toch een draaikolk moeten zijn!? Langs de andere kant kwam hij er aan de waterval weer uit!! We moesten heel hoog op de rots klimmen , maar we konden er een kortere weg nemen, die hebben we dan maar gevolgd. Een kortere weg heet hier een ‘short cut’.

Ik ben in Ohope aan het strand gaan kayakken, ik was al voorbij de golven!! Dat was heel leuk. Eerst was ik bang door de grote golven, maar toen ik er voorbij was niet meer.
Als wij naar het strand gingen dan zagen wij de vulkaan van heel ver (White Island). Dat is een vulkaan in de zee. Daar zat soms wat mist voor, maar we zagen het toch!
Ik vond het heel leuk omdat ik nu vele dingen heb geleerd over watervallen.


Story by Jonas

Deze foto is gemaakt vanuit het slaapkamerraam in ons motel:


Ohope beach:


Michel die droomt van...???


Een postkaart...


We zijn lekker niet op de paadjes gebleven, en toch niet de boze wolf tegengekomen. Dit was onze beloning:

3 mei
Deze week kreeg ik op school een job in mijn schoot geworpen, letterlijk en figuurlijk!! Zonder er zelf om gevraagd te hebben, waanzinnig is het.

Directeur: “Hey Lesly, wat zou je denken van een job als teacher aide?”
Lesly: ”Welja, het lijkt me wel wat.”
Directeur :”Awesome, ik maak even een contract, kom naar mijn bureau in 5 minuutjes.”
Een kwartier later was alles in kannen en kruiken, contract op zak. Voilà.

Mijn reactie was natuurlijk positief, als moeder van 2 kinderen is er geen mooiere job, altijd vrij als de kinderen vrij zijn, geen nood aan kinderopvang, wat een luxe!!
Nooit gedacht dat ik in het Nieuw-Zeelandse onderwijs zou terecht komen.
Het gekste van allemaal is dan nog dat mijn taak vooral zal bestaan uit het begeleiden van kinderen die moeite hebben met de Engelse spelling en taal!!! (Waarschijnlijk omdat ik de leraar al enkele keren betrapt heb op spellingfouten!)
Maandag mag ik beginnen.
Brent en Jonas vinden het helemaal te gek. Die mama die de juf gaat uithangen op school!!!

12 mei
Mijn eerste werkweek is al voorbij, want vrijdags heb ik een vrije dag. Vol overtuiging noem ik het een succes!! Deze week heb ik eerst getracht om een idee te krijgen van het niveau van de leerlingen, dat ligt namelijk bij sommige nogal ver uit elkaar. Het ene kind moet nog zijn eerste woordjes Engels leren, terwijl de andere al bezig is met verleden en tegenwoordige tijd. Dat maakt de job ook afwisselend. Wat me ook vooral opvalt is het feit dat ik erg vrij gelaten word in mijn taken. Er staat niemand met van die grote uitpuilende kikkerogen op je vingers te kijken. De week was razendsnel voorbij. ’s Morgens wandel ik in het ochtendzonnetje naar school, word ik uitgebreid begroet door allerlei vrienden van Brent en Jonas, zalig! Het is heerlijk om weer terug bij de werkmensen te horen!!

Deze update is de laatste die bewaard zal worden onder de desbetreffende maand op de website. De laatste nieuwtjes die nu nog volgen, die worden gewoon telkens vervangen, niet meer bewaard. De website zou immers te omvangrijk worden. We hebben het gevoel dat het overgrote deel van onze emigratie een overdonderend succes is geweest. We zijn gesteund geweest tijdens het emigratieproces door vrienden, familie, kennissen, zelfs onbekenden, dat vonden we geweldig!! Dankjewel!!


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

ons fotoalbum:

Bezoekersaantal

Het weer in Tauranga, NZ

Het weer in Oud-Turnhout


Copyright 2002-2020